Extended 2022

Travelling Farm Museum of Forgotten Skills

Hoe kan artistiek onderzoek bijdragen aan hedendaagse cultuur en toekomstige beroepen? Dit is een vraag die de jongeren van Extended proberen te beantwoorden met hulp van kunstenaars werkzaam aan de Jan van Eyck academie. Dit keer met het kunstenaars collectief Travelling Farm Museum of Forgotten Skills. Zij onderzoeken hoe het boerenbedrijf in een geürbaniseerde omgeving kan blijven voortbestaan.

Aan de jongeren van Extended is gevraagd om mee te denken hoe vergeten groente weer aantrekkelijk gemaakt kunnen worden. Uit deze vraag is onder andere een theeritueel ontwikkeld die ingezet kan worden tijdens ckv dagen.

Het ritueel begint met het reinigen van handen, daarna gaat iedereen zitten in een cirkel. Door leerlingen hun ogen te laten sluiten en hun zintuigen te laten gebruiken onderzoeken ze verschillende kruiden terwijl ze luisterden naar het audiofragment. Leerlingen gebruiken daarna de kruiden uit die hen het meest aanspreekt en maken hiervan thee.

Benieuwd hoe Marres jouw school of onderwijsinstelling kan helpen met de invulling van de CKV dag? Lees meer over het educatie aanbod en neem contact op met het educatie team via de website: https://marres.org/educatie/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: