Extended 2020 – Vibe Fluisterbox

Hoe kan je intimiteit en gevoeligheid van de aanraking bespreekbaar maken voor jongeren? Geïnspireerd door de tentoonstelling ‘Yes, Please!’ in Marres onderzocht een groep jongeren hoe intimiteit kan worden uitgedrukt in geur, beeld, smaak en geluid.

Hoe activeer je deze zintuigen  in een challenge? Het resultaat is de Vibe Fluisterbox, een plek waar intimiteit kan worden beleefd. De box bestaat uit twee ruimtes die los van elkaar kunnen worden betreden. Ze worden gescheiden door een dunne doek, zodat het onduidelijk is met wie je in gesprek gaat. Je bevindt je in een dromerige kamer waar je vanachter een licht doorschijnende doek vragen gesteld hoort worden die je kunt beantwoorden. De personen in de box zitten dicht op elkaar. Ze kunnen elkaars ademhaling voelen en horen, maar elkaar niet zien. Om de setting nog iets intiemer te maken worden de vragen en antwoorden op fluistertoon besproken. De hele ervaring moet ervoor zorgen dat, door bepaalde zintuigen uit te schakelen en andere te stimuleren, de deelnemers aan deze zintuigelijke challenge hun intiemste gedachtes verwoorden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: