Spring is here!

tekst: Hanneke van Dongen

Lente bij educatie!  Zoals altijd zijn er regelmatig rondleidingen met workshops voor scholen. In de afgelopen weken vonden behalve scholieren uit Maastricht, zelfs jongeren uit Lanaken (B) hun weg naar Marres om even ondergedompeld te worden in de wereld van Sander Breure en Witte van Hulzen. En met het prachtige lenteweer werden de workshops waar mogelijk natuurlijk in de tuin gegeven!

Er borrelt en bruist intussen achter de schermen van alles, mooie ontwikkelingen piepen tevoorschijn en nieuwe initiatieven groeien, vaak in samenwerking met anderen.
Zo gaat dit jaar een groot project van start, naar aanleiding van 100 jaar bevrijding van Limburg. Limburgse middelbare scholen doen in volgorde van bevrijdingsdatum van hun stad of dorp mee, met workshops, lezingen, debatten en andere activiteiten rondom het thema ‘vrijheid’. Is vrijheid voor jongeren die in Nederland zijn geboren een vanzelfsprekend gegeven, of heeft ‘de jeugd van tegenwoordig’ andere criteria voor (on)vrijheid dan de mensen voor wie de (verhalen over) de Tweede Wereldoorlog nog in het collectief geheugen zitten?

Marres is gevraagd mee te doen aan dit project, vanwege het mooi op het thema aansluitende Eye-I project. Scholieren zal gevraagd worden na te denken over wat het woord ‘vrijheid’ voor hen betekent en dit in beeld en/of geluid vorm te geven.

Maar voor we uitgebreid verslag gaan doen van verschillende initiatieven..
We krijgen regelmatig de vraag wat Marres Educatie nu eigenlijk precies allemaal doet. Het wordt hoog tijd dat we onze lezers eens voorstellen aan de grote drijvende kracht achter alle educatieve activiteiten.
Stay tuned: komende week een interview met Ilse van Lieshout!

One thought on “Spring is here!”

Leave a comment