2018 – Jongeren project Dreaming Awake

Van 20 januari tot 10 maart zijn we bij Marres bezig geweest met het Dreaming Awake Jongeren Project. Jongeren van verschillende middelbare scholen en asielzoekerscentra in Maastricht en omstreken kwamen elke zaterdag bij elkaar om met behulp van professionele kunstenaars, dansers en muzikanten hun eigen droomlandschap tot leven te brengen.

Elke zaterdag is een nieuw onderdeel van het eindproduct gemaakt. Zo zijn er abstracte kleurrijke droomlandschappen geschilderd, maar is er ook gewerkt aan beweging en is er een geluidenverhaal opgenomen. Hoe verbeeld je de woestijn of de zee in een beweging? Om het imaginaire landschap tot leven te brengen worden de verschillende zintuigen aangewakkerd. Aan het eind is alles samengekomen tot een ‘dreamscape’ die de leerlingen meenemen naar hun eigen scholen.

DANS JONGERENPROJECT DREAMING AWAKE 

In aanloop naar en tijdens de tentoonstelling Dreaming Awake organiseerde marres een jongerenproject. Jongeren van verschillende middelbare scholen en asielzoekerscentra in Maastricht en omstreken kwamen elke zaterdag bij elkaar om met behulp van professionele kunstenaars, dansers en muzikanten hun eigen droomlandschap tot leven te brengen.

In deze video is te zien hoe Jamie, leerling aan het Bonnefantencollege in Maastricht en Aya, vanuit het AZC in Heerlen een dans creeren, tijdens een van de bijeenkomsten. Zij werden begeleidt door professioneel danser Amanda de Geus en beelden in de dans hun droomwereld uit.

Dit programma is mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van Stichting Kannunik Salden Nieuwenhof, Sint Clemens Stichting en Stichting WijDoenMee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: