Premium project: 5enses

De zintuigen zijn onmisbaar voor onze levenservaring in de wereld. We selecteren verse voeding en seksuele partners met onze neus. We beoordelen stoffen met onze vingers. Gevoelens van welzijn of angst zijn voor een groot deel afgeleid van wat we horen. Maar we weten niet altijd hoe we ze moeten communiceren. Ons onderzoek richt zich op de ontwikkeling van een symbolische woordenschat voor zintuiglijke ervaringen.

Marres werkt samen met vijf masterstudenten (Giulia Bosa, criminologie; Aishwarya Kharade, tandheelkunde; Utkarsh Mittal, internationale zakenwereld; en Justin de Raikem, psychologie) als team 5enses. Samen proberen we emoticons en symbolische beschrijvingen voor de zintuigen te onderzoeken, met als uiteindelijk doel een nieuwe set symbolen te lanceren. Deze nieuwe symbolische “taal” kan gebruikt worden in de Training the Senses workshops van Marres, en bijdragen aan hoe we onze zintuigen ervaren, begrijpen, delen en gebruiken.

De studenten hebben als eindopdracht een speciaal boek gemaakt, met hierin uitleg over hun onderzoek en leuke opdrachten: Marres 5ENSES 2019.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: