2017 – Traveling Books

Tijdens de tentoonstelling The Measure of our Traveling Feet stond migratie centraal. Jongeren uit  asielzoekerscentra werkten zes weken samen met leerlingen van het United World College en middelbare scholen te Maastricht.  In het keramiek atelier van het Kunstfront ontwierpen de leerlingen een object van klei dat hen een gevoel van thuis gaf.

Onder begeleiding van de Hongaars kunstenares Zsófia Szemző bedachten zij zogenaamde Traveling Books, rondreizende boekjes waar anoniem vragen in staan. Wanneer een Traveling Book op je pad komt, mag je de vraag beantwoorden en vervolgens een nieuwe stellen. Daarna geef je het boekje door aan iemand anders.

Deze klei-objecten en de bijbehorende verhalen werden samen met de Traveling Books onderdeel van de tentoonstelling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: