De nieuwe tentoonstelling: Marijn van Kreij

Vanaf 30 juni is er bij Marres de nieuwe tentoonstelling te zien: Marijn van Kreij, Nude in de Studio.

Hierin zal het werk van van Kreij te zien zijn waarvoor Picasso een inspiratie was. In 1955 verhuisde Picasso naar zijn atelier naar een pand genaamd ‘La Californie’, een prachtige villa met indrukwekkende ramen. Deze locatie in Zuid-Frankrijk spreekt tot de verbeelding wat betreft de zomerse sfeer aan zee, en is door Picasso vele keren nageschilderd.

Marijn van Kreij gebruikte deze schilderingen van Picasso als model voor zijn eigen werken, waarin het vooral draait om de handeling van het schilderen en tekenen zelf die hij steeds herhaalt. Het wordt een zomerse tentoonstelling met vele tekeningen en schetsen, maar ook ‘klankmobiles.’

Bij educatie gaan wij weer verschillende programma’s ontwikkelen die passen bij deze zomers sfeer, en waar wederom de zintuigen centraal staan. Voor een culturele zomerweek vanuit Tout Maastricht, genaamd Maastricht Aan Zee zijn we bezig met het ontwikkelen van een programma met geur. De jongeren gaan proberen de zomer in een flesje te vatten.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: