Gebaren, lichaamstaal en tolkentelefoon tijdens Eye-I.

Afgelopen week bracht het AZC Maastricht een bezoek aan Marres om hier deel te nemen aan een aantal workshops. In samenwerking met ‘Boost Your Talent’ en met ondersteuning van Marres Extended hebben we deze workshops volledig corona-proof kunnen neerzetten en de jongeren een leerzame ervaring kunnen bieden. Een van deze workshops behoort tot het project Eye-I. Tijdens Eye-I delen jongeren verhalen met elkaar over hun verschillende culturele achtergronden. De jongeren worden gevraagd een voorwerp of foto te tonen die van emotionele, persoonlijke en culturele waarde is. Op basis hiervan gaan ze op creatieve wijze aan de slag om deze waarden te representeren in een beeld of opname. Het uitgangspunt van Eye-I is het delen van cultuur en identiteit in de vorm van beeld en geluid. Wat erg bijzonder was tijdens deze workshop is dat door de taalbarrière veel gecommuniceerd werd door middel van gebaren en lichaamstaal. Bij dit project is communicatie absoluut van belang, het AZC bood daarom de optie van de tolkentelefoon aan gedurende de workshops. Bij de tolkentelefoon heb je 24/7 binnen één minuut een tolk in de gewenste taal aan de lijn. Deze begroet heel vriendelijk de jongeren en vraagt vervolgens aan ons een stukje context van de situatie en vertaald vanuit daar onze uitleg en de vragen en verhalen van de jongeren naar elkaar toe. Zo zie je maar weer hoe handig technologie kan zijn als het gaat om internationale en culturele communicatie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s