Jongerenproject ‘The Floor is Lava’

tekst: Hanneke van Dongen

Zaterdag 23 februari was het zo ver: de jongeren die mee gaan werken aan The Floor is Lava kwamen voor het eerst bij elkaar. De stagiairs van het United World College kregen de taak om een kennismakingsopdracht te bedenken voor deze eerste ontmoeting. Geen heel eenvoudige taak: de opdracht moest langs eventuele taalbarrières gaan, omdat niet iedereen in de groep Nederlands of Engels spreekt. Daarnaast was het vooral voor de jongeren uit het AZC van belang dat zij zich net zo op hun gemak zouden voelen als de jongeren die Marres al langer kennen. Deze jongeren hebben hun maatschappelijke of beroepsoriënterende stage bij Marres gelopen en voelen zich bij ons zo thuis dat ze zich spontaan hebben aangemeld voor dit project. En wij zijn blij dat ze er weer zijn 🙂

De scholieren van het UWC weten natuurlijk heel goed hoe het is om ver van huis te zijn en misschien weinig familie in de buurt te hebben en ze zijn gewend om met medestudenten uit alle windrichtingen samen te werken.
Wij hadden dan ook redenen genoeg om alle vertrouwen te hebben in hun inbreng, ook dankzij hun enthousiaste inzet het afgelopen half jaar.
Na zaterdag kunnen we gerust zeggen dat we apentrots zijn op deze groep jongvolwassenen: de opdrachten die ze voorbereid hadden waren superleuk, goed doordacht en werden helder uitgelegd aan de anderen. Het duurde dan ook niet lang voor iedereen vrolijk en ontspannen meedeed, de sfeer was aanstekelijk warm en open.
Zowel de oude bekenden als de nieuwelingen kwamen al snel met eigen input en met zoveel verschillende (culturele) invalshoeken kan het niet anders of dit jongerenproject gaat prachtig worden.

Wij kijken enorm uit naar het vervolg en houden jullie op de hoogte!

En…. we zijn nog heel blij met stemmen: bij voldoende stemmen kunnen we deze gemotiveerde jongeren nog beter faciliteren bij het uitvoeren van hun mooie ideeën.
Wil je helpen?
Ga naar onze stempagina en weet dat onze dank groot is!

This slideshow requires JavaScript.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door steun van:
Stichting Kannunik Salden, de St. Clemensstichting en het Fonds voor Cultuurparticipatie/Jij maakt het mee.

           

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: