Toon je Talent VMBO #1

Afgelopen week is het Toon je Talent project van start gegaan, hierin maken de tweedejaars leerlingen van het VMBO Maastricht kennis met verschillende culturele instellingen in Maastricht, waaronder Marres. Het is een interdisciplinair project waar niet alleen de beeldende vakken aan bod komen, maar ook muziek dans en theater waarbinnen de leerlingen zelf een keuze maken wat ze willen doen. Het project laat zien hoe echte kunstenaars te werk gaan en geeft de VMBO-ers een kans zelf ook op deze manier iets te maken.

Vanuit Marres ondersteunen we de beelden lessen van een aantal klassen waarbij de leerlingen een ruimte gaan ontwerpen. Dit vanuit de huidige tentoonstelling Dreaming Awake waar kunstenaars op verschillende manieren ook een ruimte hebben ingericht bijvoorbeeld met regenwoudplanten of geluid. De leerlingen mogen echter zelf een keuze maken wat voor soort ruimte hen aanspreekt en gaan nadenken hoe zij deze ruimte kunnen realiseren. Uiteindelijk gaan we proberen om een aantal ruimtes in het echt in de school op ware grootte te maken. Natuurlijk brengen de leerlingen ook een bezoek aan Dreaming Awake in Marres.

Afgelopen woensdag en donderdag ontstonden al de eerste ontwerpen, van zonnige stranden, tot gameruimtes! De tent was mee om de leerlingen een idee te geven van de mogelijkheden.

 

Lees meer over Toon je Talent.

2 thoughts on “Toon je Talent VMBO #1”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: